Kaj je Mala pošastna šola?

Najprej vas moram seznanit od kod izvira ime Mala pošastna šola.

edf

Mala pošastna šola se je razvila iz knjige Mali pošastko-zgodbe, ki pomagajo rasti , ki je nastala izpod rok mame Lucije Smolnik in njene hčerke Katarine, ki je takrat imela 10 let. Knjiga je v celoti njuno avtorsko delo, zgodbe in ilustracije je prispevala Katarina, vpoglede v lasten svet pa Lucija. Deset zgodbic opisuje dogodivščine Malega pošastka in so združene z mislimi o notranjem svetu človeka. Zgodbe otroke spodbujajo k razmišljanju jim pomagajo pri osebni rasti ter razvijanju njihovega potenciala.

To je knjiga, ki omogoča SKUPEN NOTRANJI RAZVOJ – TAKO STARŠA, KOT OTROKA. Mali pošastko vam bo pomagal, da se zbližate z otrokom in skupaj osvojite življenjske usmeritve in veščine, ki vama bodo pomagale razumeti in se naučiti O SEBI.

Zakaj pa bi naj moj otrok prišel na delavnice v Malo pošastno šolo?

Otroci se v osnovni šoli učijo slovenščine, matematike, tujih jezikov, zvedo veliko o naravi, se učijo kuhati, rišejo, pojejo…a malokdo jih uči ZNANJA O SEBI. Kot na primer:

 • kaj se dogaja z mano, kadar me je strah in kako kljub strahu iti naprej,
 • kako potisniti na stran zmedene misli in najti odgovor v sebi,
 • kako bolje razumeti, zakaj se nam dogajajo določene stvari, ki se vedno ponavljajo,
 • zakaj kljub temu, da znam, ne naredim, kar mislim, da bi bilo prav,
 • kako povedati, kaj si želim s spoštovanjem do sebe in drugih,
 • kaj je intuicija, kje ‘živi’ in kako jo uporabim, ko sem v dilemi,
 • kako krepiti moč v sebi, graditi močno samopodobo,
 • zakaj biti hvaležen in kako to izboljša moj vsakdan in odnose s starši, sošolci in učitelji,
 • kaj so moji talenti, kako jih razvijati in izraziti,
 • kako vedeti, kaj si želim in kaj je moje poslanstvo,
 • kako deluje moj um in zakaj je to tako pomembno vedeti…

Resnično verjamem, da če otroku privzgojimo ta znanja že v otroštvu, bo zanje bolj dojemljiv. In ko bo starejši bo ta znanja združil s strokovnimi znanji v svojem poklicu, v katerem bo delal in uspeh in zadovoljstvo v življenju mu ne izostaneta.

Kako potekajo delavnice v Mali pošastni šoli?

Skozi 10 zgodb iz knjige Mali pošastko otroci osvajajo veščine, ki nam (jim) pomagajo lažje živeti. Na delavnicah prejmejo delovne liste in dodatno gradivo, ki jim je v pomoč, ko se urijo v osvajanju novih veščin. Delavnico vodi učitelj z licenco. Teme delavnic so: zdrava samopodoba, želje in cilji, intuicija, dobro pritegne dobro, hvaležnost, strah in pogum, odločanje, prepričanja, soočanje z izzivi, poslanstvo, domišljija, meditacija in vizualizacija,…

Vsako zgodbo spremljajo tudi afirmacije, ki so svetle zvezdice usmerjevalke na poti, kadar se izgubimo. Delavnice se zaključijo z ustvarjanjem, meditacijo, pesmijo, …da odidejo domov sproščeni.

Screen Shot 2018-09-17 at 12.49.55

Kaj pa otrok pridobi v Mali pošastni šoli?

Pridobi znanja o življenju, nauči se bolje slišati sebe, boljšega povezovanja z drugimi in gradi močno in zdravo samopodobo.

Tudi sama sem šla skozi podobne delavnice in vem in verjamem, da se človek veliko bolje začne zavedati sebe, svojih želja in začne živeti bolj uspešno in izpopolnjujoče življenje.

Poglejmo, kaj pravi Vlasta Nussdofer, Varuhinja človekovih pravic.

Zgodbe o Malem pošastku, ki sta jih pričarali mama in hči, so več kot le pripovedi o bitju, ki živi v svojem svetu in sanja o marsičem. So učna ura življenja, ki prinaša to kar želimo videti, slišati, doživeti. Ob vsaki zgodbici spoznamo pomemben življenjski nauk, ki vodi k sreči, samozavesti in boljši samopodobi. Vsak od nas je torej lahko čudež in nekaj posebnega. Berimo in upajmo skupaj. Starši in otroci. Dodajmo še svoj svet sanj, idej in lepih misli.”

Dragi starš, a ti je všeč, kar si prebral? Si pripravljen ponuditi svojemu otroku to priložnost? Si želiš, da tvoj otrok premaga vsakodnevne težave?

Če je tvoj odgovor vsaj na eno vprašanje bil pritrdilen, torej JA!, potem se lahko o nadaljnjih informacijah pozanimaš na lilijinsvet@gmail.com ali lucija@proconsilio.com.

Več o knjigi najdete na: www.maliposastko.com, FB Lucija Coaching by Lucija Smolnik, Mali pošastko/Little Monsterue, instagram @lucijacoaching.

Lidija