Novo leto, nove odločitve

Tako, prazniki so za nami. Zase lahko trdim, da sem malo pretiravala ob vseh dobrotah, ki so bile na praznični mizi. In kar je najbolj zanimivo, so mi najbolj dišale sladice. Zato je sedaj čas za…Hujšanje? Ne, narobe!

Nisem pristaš diet, saj vanje ne verjamem. Pa preveč jih je in se ne morem odločit, katero bi izbrala. Sedaj je čas, da zmanjšam obroke, pričnem z vadbo in vso energijo preusmerim v svoje cilje.

Lilijin svet je nastal v lanskem letu. Takrat sem ob pogovoru z meni drago osebo ugotovila, kaj sem si, kot majhna deklica želela postati, ko bom velika, pa zaradi različnih dejavnikov nisem. Hotela sem postati učiteljica ali delati v turizmu kot vodička. Ker sem se preveč prepustila vodenju staršev in premalo poslušala sebe, sem se pač odločila za ekonomijo. Res je, pravo nasprotje od moje prvotne želje.

Pri svojem delu sem bila dobra, tudi odnosi s sodelavci so bili dobri. Z nekaterimi imamo še sedaj stike. A v življenju pride trenutek, ko enostavno več ne moreš naprej po poti, po kateri si hodil 15 let. Ne moreš se več slepiti da sej bo, se tolažiti, da si lahko srečen, ker imaš službo, ki ti prinaša zanesljivost in dobro plačo za slovenske razmere (kako žalostno se mi zdi, da uporabljamo frazo slovenske razmere, kot nekaj, kar ni dobro, kar je depresivno in demotivirano). Enostavno se zgubiš.

Zgubiš se zato, ker v svojem življenju vedno izpolnjuješ pričakovanja nekoga drugega. Najprej so to starši, ki so nam velik vzor v mladosti, profesorji na faksu, šefi v službah, partner in prijatelji doma…Kje pa ostanem jaz? Hej, kje sem jaz?

Zato je zelo pomembno, da si dovolimo biti JAZ in da se znamo boriti zase, za svoja prepričanja, za svoj prav. Pomembno je, da ne razmišljamo o tem kaj je zame prav in kaj ne, ampak da to začutimo. Srce je tisto, ki nam kaže pravo pot. Srce je tisto, ki nas bo popeljalo v življenje ki bo MENI všeč in ki bo po MOJIH merilih in ne merilih in pričakovanjih drugih – kvazi prijateljev, znancev, sodelavcev.

Zatorej, naj bo leto v katerega smo vstopili, leto, ko živimo po svojih prepričanjih, ko sledimo svojim ciljem, sanjam, željam, hotenjem. Naj bo to leto, ko se podpiramo med seboj, se veselimo drug drugega in se ljubimo.

Zavedajmo se, da imamo samo eno življenje. Zato opustimo svoj ego, odpuščajmo, zaupajmo, ljubimo, smejmo se in nikoli ne spustimo priložnosti za nova poznanstva in nove priložnosti.

Življenje traja od rojstva do smrti. V vsem tem času pa imamo na voljo številne možnosti – izbire, kako ga bomo živeli. Naj bo vaša izbira takšna, da bo vaše življenje v tem letu in naprej ČUDOVITO! To so moje želje za vas.

Jaz in vsi s katerimi sodelujem, pa vam obljubljamo, da bo Lilijin svet še bolj pisan in igriv kot je bil lani, na svojem začetku. Zato nas spremljajte še naprej, saj že konec meseca za vas, z Leo Čerin, pripravljava dogodek “Kako se uspešno učiti?”

Lidija

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s