Tehnike za premagovanje strahu

(….se navezuje na prejšnjo objavo….)

Vse kar si si kdaj želel, je na drugi strani strahu.

Najbolj pomembna je sprememba v prepričanjih in ustaljenih navadah, temu mora slediti akcija in na koncu lahko pričakujemo nov rezultat.

Celoten postopek za premagovanje strahu je sestavljen iz petih korakov.  Naj vam razkrijem prvi korak, pri katerem se mora otrok dejansko zazreti vase in odkriti kaj mu je pomembno in zakaj. In prvi  korak pri premagovanju strahu  je, da skupaj z otrokom pogledata  eno področje njegovega življenja. Ali otrok meni, da ni takšno, kot si ga želi ali meni, da nekaj ne zmore, si ne zasluži. Potem  naj  vizualizira.

Kaj pomeni vizualizacija ? Če bi imel otrok na razpolago vse potrebne talente in resurse, kako bi bilo takrat. Čim bolj natančno naj otrok opiše, še bolje zapiše.

Ko otok analizira svoje področje, kjer ga je strah, lahko spozna, da strah sploh nima trdnih temeljev. V bistvu si jih sam ustvari s pomočjo domišljije. In tako jih lahko tudi odstrani. Najhuje, kar se lahko zgodi, ni nikoli tako slabo, kot si otrok predstavlja, navsezadnje je lahko tudi  boljše, kot si je predstavljal. Starejši otroci s to vajo ne bodo imeli težav, pri mlajših, pa jim boste morda morali malo pomagati s še dodatno razlago, kakšnim primerom.

Preostale štiri korake  vam  z veseljem zaupamo na delavnicah v Mali pošastni šoli – šoli življenja za otroke, kjer otroke naučimo celotne tehnike za premagovanje strahu. In verjamem, da bodo po delavnicah odnesli toliko znanja, da se boste še vi kaj naučili od njih.

Kaj pa je Mala pošastna šola? Pobrskajte malo na spletni strani www. lilijinsvet.com ali na http://www.lucijacoaching.com.  Za vsa vprašanja smo vam na voljo na; lilijinsvet@gmail.com in lucija@proconsilio.com.

Hvala, da spremljate Lilijin svet. Vesela bom vaših mnenj in tudi všečkov, če vam je zapisano všeč.

Lep sončen teden nam želim.

Lidija

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s